FOTBOLL Den sjätte oktober säkrade Hvetlanda Gif seriesegern i den nordvästra fyran efter 1– 1 borta mot Hallby. Därmed behövde Gif bara ett år på sig att ta sig tillbaka till elitfyran igen.

Vladan Ladan har varit med på hela den resan och nu drygt en månad efter uppflyttningen är det klart att Ladan fortsätter även nästa säsong som huvudtränare, därmed går han in på sin tredje raka säsong som tränare för Hvetlanda Gif.

Ladan har valt att satsa långsiktigt på unga spelare vilket har gett resultat.

I torsdags kväll skrev han på det nya avtalet.

– Det känns väldigt bra. Jag har haft ett mycket bra år, och jag känner att klubben har utvecklats mycket under de här två åren, säger Vladan Ladan.

Hade du andra anbud?

– Jag har haft en del förfrågningar som det alltid är i den här branschen. Men jag har tidigt sagt att det skulle vara något väldigt bra för att jag skulle lämna.

Du har bara skrivit ett ettårskontrakt?

Annons

– Klubben ville skriva två år redan i somras. Men vi har sagt att vi tar ett år i taget. Det här känns verkligen jättepositivt och klubben har växt mycket, förklarar Vladan Ladan.

Hvetlanda Gif får dock leta efter en ny assisterande tränare till Ladan då Özkan Kosmaz har valt att sluta då han ska flytta till Växjö.

Gif har haft en del nya spelare som har visat upp sig på träningarna. Men Vladan Ladan är ganska selektiv i urvalet om vilka spelare som kan tänkas passa in i framtidens Hvetlanda Gif.

Tidningen har tidigare berättat om att Vladan Ladan var aktuell för den kroatiska toppklubben Hajduk Split.

Där skulle han jobba som sportchefen Jens Anderssons högra hand med bland annat scouting.

Andersson sa dock upp sig i oktober på grund av familjeskäl. 26– årige Ladan stannar i stället i Hvetlanda, åtminstone ett år framåt.

– Detta känns mycket bra och ger oss möjlighet att bygga vidare på den satsningen vi påbörjade för två år sedan, säger Per Ytterell i Hvetlanda Gifs fotbollsutskott i en kommentar till klubbens hemsida.