SKYTTE Sweden GP inleddes i Sävsjö i fredags och avslutades i går kväll. Detta var den första av tre deltävlingar och i finalen i Göteborg ligger minst sagt eftertraktade VM-biljetter till Grenada i potten.

– Tävlingarna har funnits innan men de resulterade inte till VM och var ingen direkt succé. Nu gäller de mycket mer, säger Larm och fortsätter:

Mattias Jugmark, 16 år och Emelie Johansson 17 år, går båda på skyttegymnasiet i Sävsjö och de hade fullt upp med att både hjälpa till i tävlingen och tävla själva.

Annons

Inför och under tävlingen är det årskurs tre som bestämmer. De fixar så inbjudan kommer ut, anmälningar tas emot samt skickar ut skjutlagstider.

Tvåorna är ansvariga för serveringen och ettorna hjälper till med lite allt möjligt.

– Vi ettor är slavarna, säger Mattias Jogmark och skrattar.

– Det är vi som bestämmer vad de ska göra, fyller Emelie Johansson på.

Emelie Johanssons mål med tävlingen var att gå till final, något hon minst sagt gjorde. I lördagens final sköt hon bäst av alla och knep den åtråvärda förstaplatsen. Under söndagen gick hon både till final och sköt nytt personbästa.

– Det känns bra, framförallt flöt det på i finalen. Jag var sjukt nervös men de funkade ändå, säger 17-åringen efter segern.

Under tävlingen har eleverna tilldelats stort ansvar och efter att tävlingen avslutats kunde Paul Larm berätta att han var väldigt nöjd.

Läs mer i måndagens papperstidning.