Ace Wilder – eller Alice Gernandt som hon egentligen heter – är född i Sverige, men växte upp i Florida. För några år sedan flyttade hon "hem” till Stockholm, där 31-åringen nu bor och verkar.

Ace Wilder var först en del av gruppen Paper Moon Dragon, som hade hiten Betty 2006, men när den splittrades fortsatte hon karriären som låtskrivare. Hon har bland annat hunnit leverera tre låtar som hamnat på topp tio-listan i Tyskland.

Prisbelönt ep

För ett år sedan beslutade hon att ställa sig själv på scen igen. Hon har hunnit ge ut flera singlar och i höstas kom skivan A Wilder EP med låtar som Deadly och Do It. Den utsågs för övrigt till Bästa EP vid Scandipop.co.uk awards nyligen.

Själv gillar hon att lyssna på Michael Jackson, Prince och Gwen Stefani. Hennes egen musik beskrivs som energisk popmusik med attityd.

Showigt nummer

På lördag tävlar hon med bidraget Busy Doin’ Nothin’ vid den tredje schlagerdeltävlingen i Göteborg. Låten är skriven av paret Ace tillsammans med paret Linnea och Joy Deb, som stod bakom Robin Stjernbergs vinnarlåt i fjol, You.

– Låten är lättsam och ska påminna om att man inte behöver ta så seriöst på allting, säger Ace Wilder till SVT.

Hon utlovar ett showigt nummer med mycket dans och glädje.