Nomineringen till klimatpriset kom som en överraskning för Svante Stenervik, vd på Vrigstad Wärdshus, när den dök upp för två veckor sedan. Han säger att det alltid är trevligt att bli uppskattad för det arbete som görs.

— Det är en gammal anläggning som vi gjort många ändringar i. Vi har bytt olja mot bergvärme, ändrat ventilationen som återvinner luften bättre och byggt upp en stor solcellsanläggning som är den största på en hotell- och konferensanläggning i Sverige, säger Svante Stenervik.

Relaterat till artikeln

I nomineringen lyfter man just hotellets arbete med att byta ut olja till bergvärme, att de främjar närproducerad mat och den stora solcellsanläggning.

"Som en del i sitt miljö-och klimatarbete arbetar de utifrån visionen om den 'miljövänliga mötesplatsen', ett koncept där traditionell hotell-och konferensverksamhet kombineras med egen elproduktion och ett aktivt miljö-och klimatarbete, till fördel både för kund och anställda."

— Bara att bli nominerad känns som en vinst och vi är tacksamma att de tagit med oss, säger Svante Stenervik som också haft diskussioner om att utöka solcellsanläggningen ytterligare.

Relaterat till artikeln

— Vi har inte tagit något beslut om det än men vi tittar hela tiden på vilka miljöval vi kan göra. Både ur ett miljömässigt och ett ekonomiskt perspektiv. Det är en stentuff bransch och vi har gjort långsiktiga satsningar för att sänka våra fasta utgifter. Solceller betalar sig efter ungefär tio år men sänker då kostnaderna ordentligt.

Vrigstad Wärdshus tävlar mot bland annat Jönköpings Posten, Region Jönköpins län och Länstrafiken om priset. Vinnaren utses på Spira i Jönköping den 19 september.