Under tisdagskvällen hölls Socialdemokraterna i Vetlanda sitt årsmöte, där beslutet om att ställa in sitt första maj-tåg.

Tidigare har tidningen rapporterat om flera evenemang som ställs in eller skjuts upp på grund av det nya coronaviruset. Vetlanda näringslivsgala är en av dessa som skjuts på framtiden, medan kommunens Valborgsmässoaftonsfirande ställs in.

– Att ställa in tåget var ett enigt beslut under årsmötet, berättar Sven-Åke Karlsson (S).

Vetlanda kommun har gått ut med ett eget förbud vid sina arrangemang om folksamlingar på över 100 personer, och det är med hänsyn till detta som också Socialdemokraterna ställer in sin årliga demonstration. Under förra året deltog omkring 250 människor i tåget.

Partiet kommer även att skjuta fram mindre arrangemang som var tänkta att ske under våren.

– Det viktiga är att vi inte har en stor folksamling utan att vi försöker att hålla en linje. Solidariteten är extra viktig nu och vi ska försöka att ha telefonkontakt med äldre människor och folk i riskgrupper som kan känna sig isolerade eller ensamma. Flera invånare blir nu även permitterade, varslade om arbetslöshet och utan skyddsnät, så det ser vi som viktigt, säger Sven-Åke Karlsson.

Under mötet beslutades det även att det är just Sven-Åke Karlsson som tar över som ny ordförande efter partikollegan Martina Jansson.

– Det känns spännande och utmanande. Mina intressen är framförallt samhällsbyggnad, och att familjen Thureson nu satsar på kvarteret Boken och att de vill investera i Vetlanda tycker jag är väldigt roligt, säger Karlsson.