Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vetlanda slåss om finalplatser på SM: "Nådde vårt mål"

Några av Sveriges bästa fjortonåringar var på plats i Vetlanda under helgen för att göra upp om platser till nästa steg i handbollens ungdoms-SM. Det slutade i succé för hemmaklubben som nu får slåss om platser i finalspelet.

Handbolls-VM är i full gång i Danmark men även på hemmaplan spelas det handboll på hög nivå. I helgen var några av Sveriges bästa fjortonåringar på plats i Vetlanda för att slåss om en plats i nästa steg av ungdoms-SM.

För hemmaklubben Vetlanda HF blev det succé.

- Vi vann de två första matcherna och förlorade sedan den sista så vi var ju redan klara inför den sista matchen. Killarna gjorde jättebra ifrån sig under hela helgen så det får vi vara nöjda med, säger lagets tränare Mathias Hällerå när tidningen ringer upp honom efter helgen.

Hur var det att spela inför hemmapublik, reagerade killarna något på det?

- Ja, det var lite extra laddade och de tyckte att det var roligt att spela inför en så pass stor publik på hemmaplan. Så nu har vi redan lämnat in en ansökan om att få arrangera även steg 4.

Vad hade ni för mål inför helgens gruppspel?

- Vi hade helt klart som mål att vi skulle gå vidare men det ska ju falla in också. Nu var alla friska och vi spelade bra så då lyckades vi nå vårt stora mål, att ta oss till steg 4.

Ja, i och med att Vetlanda slutade tvåa i sin grupp går laget vidare till den näst sista omgången av SM. Där kommer det att avgöras vilka lag som går till finalspelet i början av maj.

- Lottningen kommer om någon vecka eller så. Då kommer det bli betydligt tuffare också för då är det bara ett lag per grupp som går vidare till finalspelet så det är ett riktigt nålsöga att ta sig dit. Det är det bara ett lag från Vetlanda HF som gjort tidigare. Så det ska vi nog inte sätta som mål men det är ju ändå roligt att vara med i steg 4 och mäta oss mot det motståndet.

Redan kommande helg är det dags för USM igen när det är dags för klassen P16 där både Vetlanda HF och Eksjö BK har varsitt lag representerat.