Det har gått bra för VBK:s 14-årslag. Förra året vann laget bland annat Aros cup i Västerås och Borlänge bandycup. I helgen väntar nya utmaningar. Då ska de möta Narukerä och JPS i en liten cup som anordnas just för att laget från Vetlanda kommer på besök.

— Narukerä ligger utanför Björneborg. Vi åker båt till Åbo och sedan blir det två timmars resa norrut, berättar en av lagets ledare, Daniel Cederlöf.

Resan gör man som en rolig grej ihop.

Är det viktigt att åka utomlands?

— Kanske inte på det viset men vi tycker att det är rolig grej. Laget har deltagit i olika cuper men aldrig spelat utanför Sverige. Hela upplevelsen med resa och bandy, det blir ett minne att komma iväg och spela i ett annat land, säger Daniel Cederlöf som också är VBK:s ordförande.

Många i gänget har spelat ihop sedan de gick på bandykul som små. Andra har bara varit med i några år. Två av deltagarna är tjejer.

Resan blir till tack vare pengar från Stiftelsen Werner von Seydlitz men också genom att ungdomarna jobbat ihop pengar genom försäljning.

— Vi bor på färjan på resan till och från Finland, men natten mellan lördagen och söndagen på hotell i Björneborg. Vi är inte ledsna över att slippa övernatta på luftmadrass.

Det har flaggats för kraftig blåst så det kan bli en gungig överfart.

— Går båten så åker vi. Jag blir extremt besviken om resan inte blir av, vi vill väldigt gärna komma iväg, säger Daniel Cederlöf.