Han satte sig själv i bilen och körde från bostaden i Huskvarna till Nässjö när larmbolaget ringde om inbrottet.

Sedan fick han vänta in en polispatrull, som fick åka från Tranås för att ta uppgifter om inbrottet.

Vi har kollat igenom butiken, men efter vad jag kan se fick de inte med sig mer än klockorna och växelkassan, bedömer han.

Det var vid 18.20-tiden på söndagskvällen som inbrottslarmet utlöstes.

Tjuven eller tjuvarna ska ha tagit sig in i butiken genom att bryta upp en dörr med en kofot eller något annat brytverktyg.

Det finns breda spår av däck utanför här, troligen har de haft en lastbil av något slag, säger Tony Pölder.

Sport- eller träningsklockorna, som bland annat har inbyggd optisk sensor som kan mäta pulsen, fanns på ett ställ inne i butiken. Där har tjuven eller tjuvarna ryckt åt sig ett antal klockor.

Dessutom har de lyckats hitta en mindre kassa, som förvarades på en speciell plats i butiken.

Måste ha varit ren tur att de hittade fram till den, tycker Pölder.

Nu tänker han vidta ytterligare åtgärder för att motverka fler inbrott. Det är andra gången butiken haft inbrott, förra gången var i november 2015.

Det är inte nog med att varor stjäls, det blir en massa saker att reda ut efter inbrott. Bara det att försöka laga och fixa till dörren igen kan vara nog så besvärligt.

Det är full fart i butiken och framför allt på skidsidan just nu. Det är kanske svårt att tro med tanke på snösituationen kring Höglandet.

Men just nu pågår Vasaloppsveckan för fullt. Det är kort-Vasan, halv-Vasan, stafett-Vasan, natt-Vasan, öppet spår och en rad andra olika deltävlingar innan det är dags för det traditionella Vasaloppet kommande söndag.

Så förra veckan och denna har vi en intensiv period. Nu är det många som är här för att fixa till sina skidor inför loppet.

En sådan åkare är Claes Fagerberg, som jobbar på Draka kabel i Nässjö. Därifrån åker 25 personer, uppdelade på fem olika lag, för att köra stafett-Vasan på fredag.

Jag ska köra sista etappen, som är på 19 kilometer, säger Claes Fagerberg medan han står och får sina skidor genomgångna av Tony Pölder.

Det här med vallning är förstås en vetenskap i sig, det märktes inte minst under skid-VM i Lahtis, där alla inte hade samma fina glid utför under tävlingarna i helgen.

Claes Fagerberg får av Pölder veta att han kan välja på olika valla-nivåer. För en summa motsvarande en "halv skida" får han extra allt på vallningen och får säkert bra fäste och superglid utför. Men det går att nöja sig med bra valla för några hundralappar också.

Det duger också bra, tycker Tony Pölder.