Sommaren närmar sig med stormsteg, och efter en stressig vår ser nog många semesterläsare framför sig en idyllisk sommar av en riktigt bra feelgoodbok i hängmattan. Men vad krävs av en roman för att den ska bli just feelgood? Oväntad vänskap? Tokiga upptåg? Ett okomplicerat liv bland äppelträd och oväntade romanser? Eller kort och gott – tanter?

I Smålands Litteraturpodds trettonde avsnitt reder Emilia Söelund och Sophia Magasanik ut feelgoodromanens komponenter med den dubbelaktuella feelgoodförfattaren Ewa Klingberg.

Ewa Klingberg är aktuell med två nya romaner i sin populära Huskvarna-serie, både Lånat silver och krossat glas och Vaxade juveler och brända hjärtan. Böckerna i serien utspelar sig växelvis på 1800-talet och i nutid och de skildrar alla oväntade möten och varma bekantskaper. Du kan läsa mer om Ewa och Huskvarna-serien här.

Relaterat till artikeln

Ewa Klingberg gästar Litteraturpodden för att prata om feelgood – och den nya boken "Lånat silver och krossat glas".

Foto Mariell Dahlström

Smålands Litteraturpodd görs av Jönköpings-Postens kulturredaktör Emilia Söelund samt Hall Medias biträdande livechef och sociala medieansvarig Sophia Magasanik. Gäst i studion är feelgood-författaren Ewa Klingberg, som under 2018 är aktuell med två nya böcker i Huskvarnasviten.

Relaterat till artikeln