Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför är det så svårt att använda reflexer?

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Varför är det så svårt att använda reflexer när man vistas ute i trafiken som gående under den mörka tiden på dygnet? Eller tror alla som är ute och går, att bara för att man ser bilarna så syns man utan reflexer när man passerar över gatorna. Och sedan är det ju så att majoriteten av alla gående, oavsett ålder, klär sig i mörka kläder och tror att man syns i trafiken.

Detta beteende gör ju att alla fordonsförare inte ser de gående i tid utan riskerar att köra på dem. Det är ju en billig livförsäkring att bära reflexer på sina kläder och de kostar ju inte så mycket att köpa. Eller resonerar de att de inte behöver bära reflexer för de tror att de syns bara för att det finns belysning på gatorna eller cykelbanan?

Sedan verkar majoriteten av alla cyklister tro att de syns fast de cyklar utan vare sig cykelbelysning fram eller bak.

Det är lag på att man måste ha cykelbelysning och som ska fungera och användas under den mörka tiden på dygnet oavsett om man cyklar på gatan eller på en cykelbana, samt att man ska ha cykeln utrustad med reflexer i hjulen både bak och fram.

Och alla mountainbikes som man cyklar med i trafiken saknar ju både belysning fram och bak samt reflexer i hjulen.

Undrar om dessa cyklar är undantagna från lag på cykelbelysning då många använder dessa i trafiken utan cykelbelysning under den mörka tiden på dygnet och tror att de syns.

UNDRANDE YRKESFÖRARE

LÄS MER: Då blir cyklisterna en fara i trafiken – här är dina skyldigheter och böterna du riskerar

LÄS MER: Ungdomar ratar reflexen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel