Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalen på akuten visade stor empati

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

För cirka ett år sedan besökte jag tillsammans med min dementa man akuten och skrev en insändare om mina dåliga erfarenheter av omhändertagande av personer med demens. Dagen före nyårsafton var jag tyvärr tvungen att göra ett nytt besök med min man. Denna gång var bemötande mera positivt, vilket jag gärna vill förmedla.

Denna gång var bemötande mera positivt, vilket jag gärna vill förmedla. Det var mycket folk som väntade, men sjuksköterskan Ottila Borg lyssnade och hon tog emot min man och tittade på hans arm och lyckades också få ortopeden Simon Wiklund att göra en bedömning.

Han rekommenderade att man gjorde en röntgen av armen. Personalen på röntgen, som jag tyvärr inte tog namnet på visade stor empati och lyckades frambringa ett snabbt svar av röntgenläkaren.

Det tog tid när vi väl hamnat på akuten igen att få svar och min man var mycket orolig. Dessutom hade vi inte ätit sedan frukost och klockan närmade sig 18.00.

Läkaren Lovisa André som kom med positivt svar ordnade också så att vi fick varsin smörgås och något att dricka.

Det negativa var att vi fick vänta ytterligare en timme på att sjuktransporten kom. När den väl anlände så fick vi även där positivt bemötande.

TACK FRÅN ANHÖRIG, 84 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel