Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtäktsmisstänkte eleven kvar i häktet

Göta hovrätt har beslutat att den elev som misstänks ha våldtagit en gymnasielärare på Höglandet ska sitta kvar i häktet. – Han förnekar brott, säger Gustaf Ljunggren, 19-åringens advokat.

Höglandet

19-åringens advokat Gustaf Ljunggren säger till Hall Media att man hade hoppats på en annan utgång, men att hovrättens beslut var väntat.

– Chansen är inte stor att hovrätten ska häva en häktning. Men när det är fråga om såhär pass allvarliga saker vill man ha saken prövad en gång till, kommenterar Ljunggren.

Hur ställer sig din klient till anklagelserna, förnekar han fortfarande?

– Jajamän, det är ingen skillnad i den saken heller. Han förnekar brott, säger Gustaf Ljunggren.

Den misstänkta eleven går på gymnasieskolan där den misstänkta våldtäkten mot en lärare ska ha ägt rum. Förra veckan häktades han av Eksjö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Eleven överklagade tingsrättens beslut via sin advokat, men hovrätten finner ingen anledning att ändra det, rapporterar TT.

Åtal ska vara väckt i början av oktober.