Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldsbrott i Eksjö – flera till sjukhus

Ett bråk mellan två olika konstellationer urartade under måndagskvällen i Eksjö. Under kvällen uppgav polisen att flera personer hade frihetsberövats tillika förts till sjukhus. En av personerna vårdas på intensivvårdsavdelningen på Höglandssjukhuset. På tisdagen meddelade polisen att tre personer anhållits misstänkta för grov misshandel.

LÄS MER: Tre personer anhållna efter våldsbrottet i Eksjö

Det var vid 21.00-tiden som polis tillkallades.

– Det är tumult mellan flera personer. Personer har frihetsberövats och personer har förts till sjukhus, sa Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Bråket inträffade utanför en butik i centrala Eksjö.

På tisdagens morgon meddelade polisen att tre personer var anhållna misstänkta för grov misshandel. Två av de anhållna hade också fått vårdas på sjukhus efter händelsen.

En person vårdas efter sammandrabbningen på Höglandssjukhusets intensivvårdsavdelning. Enligt ett pressmeddelande från Höglandssjukhuset sägs personen vara måttligt skadad.

Ärendet är nu överlämnat till åklagare.

– Jag kan bekräfta att det handlar om att det var två olika konstellationer som drabbat samman. Många personer var inblandade i bråket. Tre personer är anhållna misstänkta för grov misshandel, berättar Claes Hellgren vid åklagarkammaren i Jönköping.

Claes Hellgren bekräftar också att en eller flera knivar användes i samband med att de två grupperingarna drabbade samman.