Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två viltolyckor under morgonen – två till sjukhus

Vid sextiden på morgonen skedde en vilolycka nordväst om Skede. – De körde in i ett träd, sa räddningstjänstens ledningsoperatör i Jönköping. Lite senare var det en olycka med en älg på vägen norr om Stensjön. Två personer skadades i olyckorna.

Den första viltolyckan skedde på en mindre väg lite norr om Skede i Vetlanda kommun. När bilisten såg djuret på vägen körde hen in i ett träd vid sextiden på morgonen.

Tre personer färdades i bilen och en av dem klagade på smärta och fördes till sjukhus i ambulans. Polisen har inga uppgifter gällande skadeläget, skriver polisens presstalesperson på hemsidan.

Bilen bärgades senare och annan trafik påverkades mycket lite av olyckan.

Lite senare, vid 07-tiden, skedde ännu en viltolycka. Denna gång norr om Stensjön i Eksjö kommun.

Enligt räddningstjänsten hade två bilar kört in i en älg som dök upp i korsningen länsväg 128 och riksväg 31/47.

– Det är oklart om det fanns en eller två bilar på platsen, sa Monica Bergström.

Två personer var drabbade, en av dem var kvar i bilen när räddningspersonal kom till platsen. Älgen låg skadad på olycksplatsen.

En person fördes senare till sjukhus med oklara skador och riksväg 31/47 stängs av under arbetet på platsen. Den ena bilen bärgades.