Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Väggen från Vetlanda" förlänger - hyllas av tränaren

Gry Bergdahl går från klarhet till klarhet i H65 Höör. VHF–produkten har fått smeknamnet "Väggen från Vetlanda" och belönades nyligen med ett nytt kontrakt hos ligaettan. – Hon en av SHE:s fem bästa målvakter, berömmer tränaren Ola Månsson.

Vetlanda HF–fostrade Gry Bergdahl kom till H65 Höör efter lagets SM–guld 2017. Tanken då var att hon skulle agera "back up" åt uttalade ettan Jannike Wiberg.

Så blev också fallet - till en början.

Under sin tid i klubben har Gry Bergdahl dock tagit enorma kliv framåt. Numera går hon under smeknamnet "Väggen från Vetlanda" och konkurrenssituationen om målvaktsposten har hårdnat rejält.

– Gry har haft en enorm utveckling under tiden i H65. Hon har visat höga toppar i såväl SHE som i Europacupspelet. Vi är mycket nöjda med att ha förlängt kontraktet med Gry och jag är övertygad om att hon kommer att höja sig ytterligare ett par snäpp, säger tränaren Ola Månsson i ett pressmeddelande.

Gry Bergdahls nya kontrakt sträcker sig ytterligare två säsonger framöver. H65 ser stor framtidspotential i 24–åringen.

– För ett och ett halvt år sedan kvalade hon sig kvar i Allsvenskan med OV Helsingborg. Nu är hon en av SHE:s fem bästa målvakter, berömmer Ola Månsson.

Gry Bergdahl själv ser fram emot fortsatt spel i H65 Höör som just nu toppar SHE och är obesegrat så här långt.

– Jag har utvecklat hela mitt målvaktsspel under tiden i Höör. Det har varit en utmaning att komma upp på den här nivån och rent tekniskt är jag en mycket bättre målvakt nu. Jag har fått den tid som behövts och fått mer speltid allt eftersom, säger hon.

H65 Höör har spelat SM–final två år på raken och siktar såklart högt även i framtiden. Detsamma gäller "Väggen från Vetlanda" och hennes målsättningar.

– Det är såklart att fortsätta jobba mot SM-guld och Europacupspel. Champions League lockar mycket. Vi har ett härligt gäng som har mycket kul tillsammans även utanför handbollen, säger Gry.