Hockeyvärlden lamslogs av sorg efter den flygplanskrasch där Stefan Liv och hans lagkamrater i KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl omkom. Av de 45 personer som befann sig på planet överlevde endast en.

Efter kraschen har en utredningskommité kunnat konstatera att det låg flera faktorer bakom att planet kraschade. Bland annat att de båda piloterna gjorde fel vid starten, då den ena tryckte på gasen medan den andra piloten tryckte på bromsen, skriver Expressen.

Den ryska staten har även bedrivit en egen brottsmålsundersökning mot de bägge piloterna – en undersökning som nu läggs ner, rapporterar , som fått uppgifterna från den ryska sajten .

– Enligt utredningen är piloterna skyldiga till kraschen, men eftersom även de omkom så läggs brottsutredningen ner, säger Alexander Zakharin, advokat för Lokomotiv Jaroslavl, säger till Sovsport.

– Vi kommer ändå aldrig att få tillbaka våra barn. Men om det fanns någon skyldig till den här tragedin som lyckades fly sitt ansvar så tror jag att Gud kommer att straffa dem, säger Leonid Tkachenko, far till Livs kollega Ivan Tkachenko, till sajten , som citeras av Expressen.

LÄS MER: