Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredning av bombdåd går trögt - polisen söker vittnen

Polisen jobbar hårt med utredningen av det nattliga bombdådet i Sävsjö. Men arbetet går trögt. Konkreta spår saknas fortfarande.

– Vi är mycket intresserade av att komma i kontakt med vittnen som befunnit sig i centrala Sävsjö före och efter dådet, säger Höglandspolisens presstalesman.

– Dörrknackningen i området där explosionen inträffade har inte gett något resultat, trots att det brukar vara folk i rörelse där även på kvällarna.

– Vi är övertygade om att det finns de som kan ha gjort värdefulla iakttagelser, antingen under sen eftermiddag eller kväll före händelsen eller under efternatten och morgonen.

Det har nu gått två veckor sedan en Sävsjöfamilj strax efter ett på natten väcktes av en kraftig smäll utanför sin bostad.

Det visade sig att en explosion inträffat vid ytterdörren och sprängt den i bitar. Även delar av hallen och fönster förstördes vid sprängningen.

– Den tekniska undersökningen är inte klar, så vi vet ännu inte säkert vad som utlöst explosionen. Men det var en rejäl smäll, säger Höglandspolisens presstalesman.

LÄS MER: Sprängdåden i länet: Här är listan polisen inte vill toppa

LÄS MER: Efter smällen i Sävsjö: "Enligt polisen var det en rejäl bomb"