Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utebio i Forngården sätter punkt för sommarledigheten

Under sommarlovet har Vetlanda kommun haft möjlighet att erbjuda gratis aktiviteter för barn och unga tack vare ett statligt bidrag. Lovkul och sommarledigheten kröns med utebio som visas i Forngården torsdagen innan skolstarten.

På torsdag sätter två filmvisningar i Forngården punkt för sommarlovet och Lovkul. Totalt kommer två filmer att visas på storbildsskärmen under kvällen. Kultursekreteraren Ann-Mari Forsberg förklarar att filmerna har valts efter förslag från elever på Withalaskolan. Två av de mest önskade var familjekomedin, Sunes Sommar, och den nyutkomna science fiction-filmen, Black Panther. På torsdag blir önskemålen verklighet.

– Vi lade utebion i slutet av sommarlovet så att alla skolstartspirriga elever får chansen att träffa på kompisarna innan skolan drar igång igen. Nu hoppas vi på att ung som gammal tar med sig filten eller solstolen till Forngården för att få ett riktigt bra avslut på sommarledigheten tillsammans, säger Forsberg.

Aktiviteter för alla

I sommar har Vetlanda kommun erbjudit ett stort utbud av aktiviteter för sommarlovslediga barn och ungdomar. Satsningen är möjlig tack ett vare statligt bidrag som kultur- och fritidsförvaltningen i sin tur har fått fördela mellan de olika föreningar och studieförbund vilka har ansökt om att ta del av pengen.

Lovkul riktar sig till barn och ungdomar i grundskoleåldern. Alla aktiviteter som anordnas i och utanför Vetlanda som är gratis att delta i. Under sommaren har det bland annat funnits möjlighet att bowla, lära sig mer om teater samt följa med på fritidsgården Zonens resor som har gått till bland annat Liseberg och Astrid Lindgrens Värld.

– Inför sommaren frågade vi vad eleverna ville göra under sommaren. Önskemålen vi fick in var sedan det vi utgick ifrån när aktiviteterna planerades. Det är fint att se hur Lovkul har samlat olika åldrar och kulturer som kanske inte hade mötts annars, tycker fritidsgårdschefen, Glenh Zachrisson.