Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Hit vill Erik Karlsson flytta

Enligt tidningen Ottawa Sun hoppas Erik Karlsson på erbjudanden från två klubbar när hans kontrakt löper ut om en knapp månad.

Den 1 juli går kontraktet med San Jose ut, och därefter är stjärnbacken fri att diskutera kontrakt med samtliga NHL-klubbar. Sedan tidigare har det spekulerats i medier om att 29-åringen från Landsbro hoppas på en flytt till östkusten, eftersom det är närmare hem till hustrun Melindas familj i Ottawa – där Karlsson tidigare spelade. Tänkbara klubbadresser som nämnt tidigare är New York Rangers och Tampa Bay Lightning.

Don Brennan, krönikör i Ottawa Sun, skriver att två andra klubbar är Karlssons önskeadresser.

”En väl insatt källa säger att det speciellt är två lag han hoppas få konkurrenskraftiga erbjudanden från – Ottawa Senators och Montreal Canadiens”, skriver Don Brennan.

Förra sommaren lyckades inte Erik Karlsson och Ottawa kommer överens om en förlängning, och klubben slutade den senaste säsongen sist i NHL. Men enligt krönikören ska en återkomst alltså ändå vara aktuell till Ottawa, alternativt en flytt till närbelägna Montreal.

”Varför? På grund av att hans fru, Melinda, som är född och uppvuxen i Ottawa, har hemlängtan och väldigt gärna vill vara nära sin familj igen”, skriver Brennan.

Samtidigt finns en möjlighet att Erik Karlsson stannar i San Jose Sharks. Det uppgav Sportsnets Elliotte Friedman den gångna helgen:

”Det sägs att Erik Karlsson tar lång tid på sig för att bestämma sig om han vill stanna i San Jose eller inte. Jag tror att vi inom en vecka får veta om han stannar eller undersöker sina alternativ på marknaden,”

Återstår att se vad Erik Karlsson bestämmer sig för. Det står dock klart att Landsbrokillens klubbval är en het följetong i NHL-kretsar.