På torsdag nästa vecka kommer det första av fem avsnitt av "Hemma hos HV" – programmet som tar dig med bakom kulisserna hos stjärnorna i en av Sveriges mest framgångsrika klubbar.

– HV71 är kanske den elitklubb i landet som är bäst på att producera eget material och gjorde tidigt HVTV All Access som är unikt på sitt sätt. Det vi har försökt göra här är att skildra spelarna vid sidan av isen i större utsträckning. Att få se personerna bakom hockeyspelarna, säger Milad Akbarzadeh.

– Det blir kontraster att få se store, stygge Christoffer Persson stå och dansa till Baby shark med sin ettåriga dotter hemma i vardagsrummet jämfört med hur han är på isen.

Bland annat får tittarna följa med Didrik Strömberg och Johan Johnsson på seriespel i padel och lämning av barn på förskola med Markus Ljungh.

– Spelarna har verkligen bjudit till och varit extremt tillmötesgående och vänliga, säger Milad Akbarzadeh.

Fredrik Standár, sportchef på Hall Media, hoppas att serien kommer att uppskattas hos tittarna:

– Jag skulle säga att den inte bara drar sig till "hockeynördarna", vi har försökt att tänka lite bredare. HV71 är en klubb som engagerar på så många sätt och det känns jättekul att vi kan erbjuda något som sträcker sig ganska långt utanför tränings- och matchbevakningar.

Något som överraskat?

– Att det här är elitspelare vet man, men när jag var med Christoffer Persson i gymmet insåg jag för första gången hur enormt tränade de här killarna är och hur mycket tid de har lagt, och lägger, på att bli bättre. Även grejer som kost, som jag i min värld trodde att spelarna mer eller mindre fick serverat, gör att man verkligen får en respekt för det de håller på med, säger Milad Akbarzadeh.

Första delen av "Hemma hos HV" har premiär torsdagen den 28 februari och kan ses för dig som har Premium eller är tidningsprenumerant.

Se trailern i spelaren ovan.

Relaterat till artikeln