Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två nya coronafall i länet – hålls isolerade i hemmen

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Ytterligare två personer i Jönköpings län är smittade av coronaviruset, covid 19. Det uppger regionen i ett pressmeddelande under måndagen.

Det handlar om två kvinnor som varit på semester i norra Italien som ju i Europa sedan tidigare är mycket hårt drabbat av viruset. Kvinnorna kom hem till länet igen den 29 februari.

– De har så milda symptom att de inte behöver sjukhusvård utan hålls nu isolerade i sina hem, säger smittskyddsläkare Malin Bengnér.

LÄS MER: Fler än 200 svenska virusfall – en smittad i USA

LÄS MER: Gislavedselever i karantän – busschaufför testades positivt

I och med konstaterandet har totalt tio personer nu bekräftats smittade i Jönköpings län.

– Kvinnorna kommer att hålla kontakt med infektionskliniken fortlöpande, säger Malin Bengnér.

I fredags testade även en busschaufför i Gislaved positivt för coronaviruset. Under tiden som chauffören varit smittsam hade denne haft kontakt med fem elever på skolor i kommunen, uppgav Gislaveds kommun på sin hemsida på söndagen.

I pressmeddelandet uppmanar regionen den som har frågor om sjukdomen att ringa det nationella informationsnumret 113 13.