Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två företag expanderar i Vetlanda

Under onsdagen serverades det tårta när företagen Designtak och KFK Mekan firade sina nya lokaler i Vetlanda. Företagen har fått hjälp av Vetlanda Industrilokaler som påbörjade bygget av lokalerna i augusti 2017. – Det känns jättebra att vi är i hamn, säger Vetlanda Industrilokalers VD Eric Engelbrektsson.

Nu har två företag flyttat in i helt nybyggda lokaler i Vetlanda vilket under onsdagen firades med tårta och blommor. Det är företagen Designtak och KFK Mekan som nu hamnar under samma tak och får använda 3000 kvadratmeter var.

Mattias Johansson är VD för KFK Mekan och är väldigt nöjd med de nya lokalerna.

– Det har gått jättebra och har flutit på utan några problem!

KFK Mekan förädlar och bearbetar aluminium och stål. I och med denna expandering kommer de även behöva rekrytera ny personal till sin industri.

– Målet är att vi ska rekrytera och gå från elva anställda till omkring tjugo, säger Mattias.

Fler arbetstillfällen

Vetlandaföretaget Designtak, som tillverkar entrétak, är det andra företaget som flyttar in i de nya lokalerna. Eddie Wingren som är delägare, tillsammans med Daniel Hallgren, är också väldigt glada för bytet av lokaler.

– Vi är väldigt tacksamma för att Vetlanda kommun tror på oss. Och vi skapar i vår tur fler arbetstillfällen för att ge något tillbaka, säger Eddie Wingren.

Bygget påbörjades i augusti 2017 och stod klart omkring åtta månader senare. De som har sett till att bistå med de nya lokalerna är Vetlanda Industrilokaler.

– Det känns jättebra att vi är i hamn och att allt gick enligt planen, säger Vetlanda Industrilokalers VD Eric Engelbrektsson.

Värdefullt att hjälpa

Det går just nu bra för företagen i Vetlanda, och det står flera företag i kö för att få tag på nya lokaler. Jan Johansson, kommunalråd och ordförande på Vetlanda Industrilokaler, berättar att de gör vad de kan för att hjälpa dem.

– Vetlanda Industrilokaler ser det värdefullt att hjälpa och tillgodose de som inte kan få tag i lokaler själva, säger Jan Johanson.