Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Se vilda harslagsmålet i morgontimman: "En annorlunda start på dagen"

När Lisa Olsson skulle parkera bilen vid jobbet under morgonen såg hon något hon inte sett tidigare. – Jag blev chockad själv, jag har aldrig sett något sånt förut. Det såg ut som att hararna dansade, berättar Lisa.

Det är inte ovanligt att få syn på harar kring Forngården, Lisa Olsson brukar se dem på vägen till och från sitt jobb på Bad och gym. Men två harar i vilt slagsmål var en ny syn. Lisa var snabbt framme med mobiltelefonen för att filma hararna som likt boxare stod på bakbenen och slogs med framtassarna.

– De höll på ganska länge och verkade inte bry sig så mycket om att jag kom med bilen heller, säger Lisa.

– Jag vevade ner rutan för att höra hur de låter när de slåss, men det lät inget utan man hörde bara ljudet från tassarna. Det var häftigt att se, en annorlunda start på dagen!

Det är snart parningssäsong för hararnas del, vilket förklarar slagsmålet. Det berättar Jonatan Lilja, länsansvarig jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet.

– Det är väldigt vanligt att de slåss. Första parningen på året sker normalt i februari månad, men det här är nog ganska så rejält tidigt, säger han.