Kvällsmackan heter konceptet som näringslivsutvecklare Cecilia Hjort Athler fick idén till i mörka november förra året. och entusiastisk över möjligheten att samla människor till gemenskap över en räkmacka och kanske ett glas vin.

Hon tyckte jag skulle vara Skavlan och jag tittade väl igenom 37 avsnitt för att analysera hur han gör. Hur sitter han? Hur höjer han ögonbrynet och hur låter karln i tv?

Någonstans i inlärningen läste han en dag ordspråket ”Var dig själv - alla andra är upptagna”.

Efter det släppte jag Skavlan och bestämde mig för att vara mig själv här i kväll.

Till vardags är han säljcoach på Kundfokus.

Tove Dahlgren från Stiftelsen Albright blev första intervjugäst. Hur de jobbar med meritokrati på den svenska arbetsmarknaden fick hon berätta. Ordet innebär att människor anställs för sina meriter, inte för att de eventuellt har samma intressen som vd:n på företaget. Stiftelsen värnar också jämställdhet och hon berättade hur bolag gynnas som väljer att ha både män och kvinnor i styrelsen.

Upplägget med samtalsämnen i intervjuform på det här sättet tilltalade Jenny Almqvist från Swedbank som var en av de åttio personerna som kom.

Ett spännande upplägg, sa hon och såg samtidigt möjligheter att nätverka med andra kring borden under kvällen.

Nuvabs medlemmar var de inbjudn

Försäljnings- och marknadsdirektör Stefan Bergström från Sapa förklarade att jämlikhet var något som stod högt på agendan för företaget. Karin Mattsson Weijber, tidigare ordförande i Riksidrottsförbundet, pratade om ledarskap.

Bra ledarskap handlar mycket om att ha självkännedom. Känna till sina egna styrkor och svagheter, menade hon.