Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre personer anhållna efter våldsbrottet i Eksjö

Tre personer har blivit anhållna efter våldsbrottet i Eksjö under måndagskvällen. Det var ett bråk mellan två olika konstellationer som urartade. Två personer fördes till sjukhus och en av av personerna vårdas på intensivvårdsavdelningen på Höglandssjukhuset.

Under måndagskvällen, vid 21-tiden, kallades polis till Oxtorgsgatan i Eksjö. Det hade då skett något form av våldsbrott i anslutning till en butik, uppger polisen. Vad det är för typ av bråk eller vad som är orsaken till det är ännu oklart.

– Det är väldigt rörigt allting, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson vid region öst.

Enligt polisen har tre personer blivit anhållna under natten, misstänkta för grov misshandel. Två av dem har vårdats på sjukhus. Enligt åklagaren Claes Hellgren användes en eller flera knivar i bråket.

En person vårdas efter sammandrabbningen på Höglandssjukhusets intensivvårdsavdelning. Enligt ett pressmeddelande från Höglandssjukhuset sägs personen vara måttligt skadad.

– Det är möjligt att samma person kan vara misstänkt och drabbad, alltså målsägande, säger Björn Öberg.

Han berättar att bråket ska ha skett i anslutning till en butik. Platsen spärrades av under måndagskvällen och polisen genomförde en teknisk undersökning. Björn Öberg berättar att avspärrningen sedan minskades till ytan vid butiken.

Enligt polisen har förhör hållits under natten men polisen fortsätter att arbeta med ärendet.

Ärendet är nu överlämnat till åklagare.

– Jag kan bekräfta att det handlar om att det var två olika konstellationer som drabbat samman. Många personer var inblandade i bråket. Tre personer är anhållna misstänkta för grov misshandel, berättar Claes Hellgren vid åklagarkammaren i Jönköping.

Claes Hellgren bekräftar också att en eller flera knivar användes i samband med bråket.