Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tranåsbor häktas efter miljonbeslaget av smuggelcigaretter

Tre personer, varav två Tranåsbor, häktades på fredagen på sannolika skäl misstänkta för grova smuggelbrott. Över två miljoner cigaretter beslagtogs tidigare i veckan i samband med en razzia.

Sex personer greps och anhölls tidigare i veckan efter en omfattande insats som Ekobrottsmyndigheten genomförde mot smuggelcigaretter. Razzian gjordes på en ort i Hultsfreds kommun, men med efterföljande husrannsakningar i Tranås och Ödeshög.

Cirka 2,4 miljoner cigaretter beslagtogs, vilket uppskattas vara ett skattevärde på ungefär fyra miljoner kronor.

Tre av personerna har släppts på fri fot igen. Dock kvarstår misstankarna mot dem.

Två av de män som är fortsatt frihetsberövades är bosatta i Tranås. Den tredje är inte hemmahörande i Sverige.

På fredagen höll Eksjö tingsrätt häktningsförhandlingar mot männen. De har förnekat brott, men tingsrättens beslut blev att häkta samtliga. De är på sannolika skäl misstänkta för grov olovlig förflyttning samt befattning av punktskattepliktiga varor och de två Tranåsborna misstänks för tre fall vardera av befattningsbrottet.

Två av gärningarna ska ha skett i Tranås kommun, medan den tredje skedde i Hultsfred enligt häktningsframställan.

Bland skälen för häktning anges bland annat att männen riskerar att avvika, undanröja bevis eller fortsätta sin brottsliga verksamhet.

Åtal ska vara väckt om om fyra veckor.