Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En till sjukhus efter olycka på riksväg 40

En trafikolycka skedde på riksväg 40 i riktning mot Jönköping under söndagseftermiddagen. En person fördes till sjukhus med ambulans och det var under en period begränsad framkomlighet i trafiken.

Enligt SOS-larm som kom strax efter klockan 13.00 rörde det sig om två personbilar som kolliderat på riksväg 40, norr om Ryd.

– Det verkar som att olyckan orsakats av att en bil kört in i en annan bakifrån på grund av att den bakomvarande inte hållit tillräckligt avstånd, säger vakthavande befäl på polisen i Region Öst.

Totalt är det fyra personer som är drabbade. En kvinna har förts till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart.

– Det är föraren till den bakomvarande bilen som förts till sjukhus. Jag vet inte vad det rör sig om för skador.

Räddningstjänstens arbetade på platsen under ett par timmar. Det var under en period begränsad framkomlighet i fil medan man väntade på bärgare för att fort få bort en av de inblandade bilarna.

– Den ena av bilarna kunde köra därifrån för egen maskin. Jag har dock inga uppgifter om det handlar om den påkörda eller den vållande bilen.