LÄS MER: ”Jag är så trött på skiten”

Enligt ägaren till butiken, Franky van Elverdinghe, gick larmet i butiken klockan 02.30. Klockan 02.43 var han själv också på plats, liksom en Securitasvakt. Ytterligare en Securitasvakt dök upp strax efter. Denne hade då följt efter de båda bilarna som hade tejpade registreringsskyltar.

De färdades i en grå Saab och en röd bil av okänt märke, berättar Franky van Elverdinghe.

Bilarna delade på sig under jakten. Vakten tappade bilarna då de körde väldigt fort.

Polis var på plats inom tio minuter, berättar Franky van Elverdinghe.

Klockan 04.18 fick jag ett samtal om att polisen tagit tjuvarna i Växjö, de som färdades i den grå bilen. Tjuvgods fanns i bilen.

Lilla Butiken har utsatts för inbrott många gånger och Franky van Elverdinghe har varit mycket upprörd över de polisens bristande resurser och att utredningar lagts ner. Trots att han nu åter igen drabbats av inbrott så är han denna gång lättad att någon faktiskt gripits.

Det är ett otroligt positivt besked. Bra jobbat av polisen. Polisen har så fullt upp men nu var de på alerten. Det var Värnamopolisen som tog dem, säger Franky.

Eftersom vartenda plagg var larmat så menar han att godset måste kunna kopplas till Lilla Butiken. Här hade man precis fått in en massa vårkläder och det var nyheten, främst herrkläder, som tjuvarna tog.

Kläderna som fanns i skylten måste dock kasseras. Glassplitter fanns spritt över ett stort område. Tjuvarna hade valt att krossa rutan i det som en gång varit en entrédörr. Bakom glasrutan fanns en metallvägg täckt av en spegel inne i butiken. Märken avslöjar att tjuvarna bankat tjugo gånger i rutan innan den gav med sig.

Jag har bytt varenda glas inne i den här butiken, berättar glasmästaren Daniel Gustafsson som åter fick besöka butiken under torsdagen.

Polisen vill inte säga mer än att det varit ett inbrott i butiken utan hänvisar till att det pågår en förundersökning. Polisen hänvisar till den information som finns på deras hemsida.