Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teknikmagasinet räddas från konkurs – köps av småländskt bolag

Småländska Ambia Trading Group köper huvuddelen av Teknikmagasinet för 41 miljoner kronor. Förvärvet omfattar bolagets lager och inventarier, aktierna i det helägda norska dotterbolaget med 35 butiker och en rätt att förhandla om fortsatta hyresförhållanden med cirka 50 butiker i Sverige.

Teknikmagasinet begärdes i konkurs den 15 januari efter flera års ekonomiska svårigheter och flera rekonstruktionsförsök. För dyra hyreskontrakt i kombination med vikande försäljning angavs som orsak till den dåliga ekonomin.

Teknikmagasinet har 135 butiker i tre länder, varav 85 butiker i Sverige – däribland Jönköping. Bolaget har i dag cirka 500 anställda.

Ambia Trading Group äger fem dotterbolag som alla sysslar med olika former av handel. Bolaget är sedan 2014 listat på Spotlight Stock Market.

TT