Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tågtrafiken stoppas – efter vindvarningen: ”Säkerheten går alltid först”

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindar i Jönköpings län. Nu väljer Trafikverket att ställa in flera tågavgångar. – Säkerheten för våra resenärer går alltid först, säger Alexandra Elias, presskommunikatör på Trafikverket.

På onsdagen gick SMHI ut med en klass 1-varning om mycket hårda vindar i Jönköpings län. Meteorologerna räknar med vindbyar från 21 meter/sekund upp till 25 meter/sekund – en vindstyrka som gör att grenar kan knäckas och att enstaka träd kan falla, enligt SMHI:s definition.

Nu har Trafikverket valt att ställa in flera tågavgångar i länet under torsdagen, meddelar de på sin hemsida. Bussar ersätter tågen.

– Enligt SMHI kommer det blåsa kraftigt och det är risk att det kan påverka tågtrafiken. Säkerheten för våra resenärer går alltid först och när vi ser att något kan påverka deras säkerhet måste vi vidta åtgärder, säger presskommunikatör Alexandra Elias.

Tågsträckorna som påverkas är Halmstad-Värnamo-Nässjö, Vaggeryd-Jönköping, Nässjö-Vetlanda och Nässjö-Eksjö-Hultsfred.