Det var klockan 14 på torsdagen som de anställda på Myresjösågen fick informationen av vice VD Håkan Lind. Rörvik Timbers VD Per Rodert befann sig vid samma tid i Boxholm för att ge samma dystra besked till de sågverksanställda där. I Boxholm varslas 37 anställda.

De anställda ska jobba på för fullt i vår men eftersom sommaren läggs sågverket ner.

Jag kan bara bekräfta att det lagts ett varsel och att 56 personer berörs. I övrigt hänvisar jag till Per Rodert, säger fabrikschef Tommy Halldin.

William Johansson är facklig företrädare för GS på Myresjösågen.

Jag lider med mina kompisar och arbetskamrater. Jag tycker det är sorgligt. I övrigt hänvisar jag till Per Rodert, säger han.

LÄS MER: VD förklarar varför man lägger ned

Rörvik Timber sålde förra året några av sina sågar. Det i Tranemo såldes till koncernen VIDA och sågen i Rörvik och Sandsjöfors såldes till ATA Timber. Dessa båda sågverk beslutade Rörvik Timber att lägga ner i januari 2016.

Efter försäljningen äger Rörvik Timber sågverken i Myresjö, Linghem och Boxholm som har en kapacitet på 450 000 kubikmeter sågade varor vid normalproduktion.

För övrigt kan nämnas att det inte var länge sedan Vetlanda kommun förlorade ett sågverk när Södra valde att lägga ner sågverket i Ramkvilla. Där finns bara ett hyvleri kvar.