Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor ilska över chefsersättning

Artikeln om den trakasserande chefen i Vetlanda kommun som får åtta månadslöner efter att ha sagt upp sig på egen begäran engagerar läsarna. Många är upprörda.

”Ersättning? Om jag missköter mitt jobb och blir avstängd får jag minsann ingen sån ersättning. Detta är ju sjukt!”. Detta är bara ett av de inlägg som läsarna har kommenterat artikeln på Vetlanda-Postens Facebooksida. Det var tidigare i veckan som den berörda chefens juridiska ombud träffade representanter för Vetlanda kommun. Resultatet av samtalet blev att chefen säger upp sig på egen begäran. I samband med uppsägningen erhåller chefen ersättning motsvarande åtta månadslöner.

Fel person belönad

Kommunens HR-chef Laszlo Palffy har meddelat att kommunen gjort en gedigen utredning och att det finns fog för misstankarna. Chefen har ägnat sig åt trakasserier. Flera personer har hörts i utredningen. På frågan om ersättningen framhåller Palffy att det är gängse praxis. Detta håller läsarna inte med om.

”Som vanligt när det gäller chefer”, kommenterar en person.

”Borde det inte vara den som trakasserats som ska ha ersättning?” säger en annan medan en annan framhåller att ärendet hanterats mycket konstigt.

”Bli belönad för att man gjort fel? Borde väl bli återbetalningsskyldig istället”, heter det.

Hoppas på rykte

De flesta åsikterna uttrycker ilska. Att det är orättvist att chefer får ersättning och i synnerhet när man ägnat sig åt trakasserier. Men det finns också de som är ledsna över att det är på det här sättet.

”Jag blir ledsen. Skäms på er. Hoppas att detta är ett falskt rykte”, säger en läsare.

En annan gör kopplingar till utbetalningar av det här slaget till vård- och omsorgsförvaltningens skrala ekonomi.

”Då förstår jag varför vård- och omsorg inte har råd med mer än en slät kopp kaffe vid halvdags brandutbildning”, säger en person.