Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Problematisk tisdag på Södra stambanan – flera stopp påverkade resenärerna

Trafikverket informerade under tisdagsmorgonen om ett stopp i tågtrafiken på Södra stambanan som kunde hålla i sig i flera timmar, vilket kom att drabba många tågresenärer. Ytterligare ett stopp i tågtrafiken inträffade under tisdagseftermiddagen då en man kollapsat vid sidan av tågspåret.

Det var sedan tidigt på tisdagsmorgonen stopp i tågtrafiken mellan Jönköping och Nässjö som påverkade alla tåg på sträckan Skövde-Jönköping-Nässjö och omvänt.

Trafikverket gick ut med spårfelet redan vid fyra på morgonen, vilket innebär att spårfelet höll i sig i totalt åtta timmar.

Enligt Trafikverkets presstjänst var det problem med en växel i Huskvarna som orsakade ett spårfel. Växeln ska ha skadats efter ett spårarbete under natten och växeln behövde bytas ut helt och hållet.

Stationer där tågtrafiken påverkades var:

Nässjö, Forserum, Huskvarna, Tenhult, Jönköping, Växjö, Alvesta, Bodafors, Gemla, Lammhult, Moheda, Stockaryd, Sävsjö.

Trafiken beräknades att återupptas först vid ett-tiden som tidigast meddelade Trafikverket, men redan strax innan tolv upphävdes stoppet.

Obehöriga på tågrälsen

Vid lunchtid gick trafikverket även ut med ett annat stopp på Södra stambanan mellan Eksjö och Nässjö där orsaken skulle varit obehöriga på tågrälsen.

Vid samtal med polisen visade det sig att den obehöriga personen var en man som kommit cyklandes och kollapsat vid sidan av tågbanan på grund av ett epilepsianfall.

Lokpersonalen på ett förbipasserande tåg såg mannen och ringde polisen och ambulans. När ambulansen var på plats skulle mannen ha piggnat till och verkade inte ha några allvarliga skador av incidenten.