Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöld från villabygge – ny polishund nosade efter spår

Vitvaror, verktyg och maskiner blev bytet när tjuvar bröt sig in på en byggarbetsplats i Vetlanda. I nuläget finns det ingen misstänkt för stölden.

På fredagsmorgonen fick polisen samtal om att ett inbrott skett på en byggarbetsplats på Badstigen i Vetlanda. På platsen byggs det för tillfället en ny villa.

Okända gärningspersoner, oklart hur många, bröt upp en dörr och stal vitvaror, verktyg och maskiner. Polisen hade vid lunchtid ingen uppgift kring värdet på det stulna godset.

Polis fattade beslut om att genomföra en brottsplatsundersökning. Förutom tekniker deltog även en hund som är specialiserad för den här typen av brott.

– Det är en ny resurs som vi på region öst fått tillgång till. Den hunden har möjlighet att söka lite äldre spår än vad vanliga polishundar kan. Bland annat kan den se gärningsmännens rörelsemönster och är duktig på att hitta spår som saliv, blod och hårstrån, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Ingen person är i nuläget misstänkt för stölden. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.