Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöld drabbar Hvetlanda GIF:s ungdomsverksamhet

Natten mellan måndagen och tisdagen försvann två bevattningsmaskiner från Hvetlanda GIF:s anläggning. "Stölden kommer att slå hårt mot vår ungdomsverksamhet", säger Dimitrios Liakos som upptäckte att maskinerna var försvunna.

I veckan försvann bevattningsmaskiner från Hvetlanda GIF:s planer. Dimitrios Liakos är lagledare för Hvetlanda GIF:s P04:or och var den som upptäckte att maskinerna var borta.

– Jag var på Nydalaplanen under eftermiddagen för att kolla till maskinerna. När jag kom tillbaka till planen vid 10-tiden morgonen efter var slangarna var avskurna och bevattningsmaskinerna borta, berättar han.

Allvarliga konsekvenser

Totalt var det två stycken bevattningsmaskiner som försvann. Händelsen har polisanmälts. Om de inte återlämnas eller hittas kommer föreningen tvingas bekosta två nya till en summa av minst 25000 kronor. Pengarna kommer i så fall tas från Hvetlanda GIF:s gemensamma kassa.

– Någonting måste göras omgående för att planerna inte ska torka upp. Stölden kommer att slå hårt mot vår ungdomsverksamhet. Dels eftersom pengarna vi kommer tvingas ta utav är till för att täcka kostnader för saker såsom kläder, bollar och västar. Dels för att det är ungdomslagen som brukar våra gräsplaner till träningar och matchspel, säger Dimitrios Liakos.

Händelsen är polisanmäld. Om du har sett eller hört något uppmanas du till att kontakta polisen.