Prolympia hade haft Stefan Livs målvaktshjälm i sitt förvar sedan SM-guldet 2004. Under två veckor i september låg hjälmen ute på auktion på Tradera, men inget bud ska ha nått det reservationspris som sattes upp.

Men nu har hjälmen till slut blivit såld, skriver Prolympia i ett pressmeddelande. Köpare är SHL:s huvudsponsor NordicBet som väljer att skänka hjälmen till HV71 och Kinnarps Arena.

Nu blev det en perfekt avslutning på det här. Tack vare NordicBet får vi in de pengar vi tänkte oss till Stefan Livs minnesfond och att hjälmen dessutom går tillbaka till HV71 är kort och gott fantastiskt, säger Henric Lilja, idrotts och marknadsansvarig på Prolympia AB, i pressmeddelandet.

I meddelandet står det också att hjälmen kommer att lämnas över till HV71 under en ceremoni på isen senare under hösten.

Ett smått rörande initiativ tycker vi. Vi har sedan tidigare ett antal delar av Stefans utrustning på plats, men just en hjälm saknar vi. Att det dessutom är hjälmen som var med på guldresan 2004 är en extra fin symbol för oss, säger HV:s general manager Peter Ekelund.

Henric Lilja berättar för JP-sporten att hjälmen såldes för 75 000 kronor. Hela beloppet går som planerat till minnesfonden.