Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför var det stora tågproblem hela måndagen

Flera sträckor drabbades av inställda avgångar och förseningar under måndagens morgon – och problemen fortsatte sedan under resten av dagen.

De första rapporterna om inställda eller försenade tåg kom in vid klockan 07.00 på måndagsmorgonen. Då var de drabbade sträckorna Stockholm-Linköping/Hässleholm/Malmö och Östgötapendelns tåg mellan Norrköping-Tranås/Motala, där avgångar blev försenade eller ställdes in på grund av ett spårfel.

Enligt Trafikverket var reparatörer på plats sedan klockan 07.00 på måndagsmorgonen, och deras prognos var att felet skulle vara löst vid klockan 18.00 på måndagen. Vid kontakt med Trafikverket klockan 20.00 var beskedet att spårfelet skulle vara löst.

Fler problem under dagen

Senare under dagen framkom det dock att fler sträckor drabbats av stopp – men av andra anledningar. Där dagen inleddes med ett spårfel, tog det sedan vid 16-tiden vid med ett signalfel.

Stationer som drabbades av inställa eller försenade tåg vid signalfelet var bland annat Jönköping C, Bankeryd, Forserum, Huskvarna, Habo, Mullsjö, Sandhem, Tenhult, och Nässjö C.

Nästa tågproblem inträffade strax efter klockan 18.00 på måndagskvällen, då tågsträckan Stockholm-Linköping drabbades av ett fordonsfel, vilket bland annat drabbade Tranås och Nässjö.

Prognos saknades dock för när tåget skulle kunna flytta på sig, meddelade Trafikverket vid klockan 19.40.

Klicka här för att komma till Trafikverkets hemsida för senaste informationen.