Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sophämtning inställd: "Håll ut – den töms nästa vecka"

Har din soptunna inte tömts idag – håll ut, den töms med all sannolikhet på måndag istället. VAB och sjukskrivningar ställer till det i de flesta branscher, så även för de chaufförer som kör "Bäckseda-turen": "Vi kände oss starka i början av ”corona-veckan."

Områdena som berörs av den inställda sophämtningen är Östanskog, Bäckseda, Hökås och Simnatorp. Denna tur kommer att köras in på måndag då fler chaufförer finns att tillgå, enligt ett pressmeddelande från Njudung Energi under fredagseftermiddagen.

"Vi kände oss starka i början av ”corona-veckan” men antalet VAB och sjukskrivningar ökade. Vi har pusslat och våra friska chaufförer har kört extra varje dag för att få in veckans turer men tyvärr når vi inte ända fram", hälsar entreprenören Ohlssons, som kör den aktuella sophämtnings-turen.

Så som sagt, har du inte fått din soptunna tömd idag, fredag – låt tunnan stå framme, så töms den nästa vecka.