Det var på måndagen den 12 juni en i utkanten av Eksjö i närheten av Ränneborg.

Fyndet, som polisen bedömde är kvarlevor från en människa, gjordes vid 11-tiden på förmiddagen den 12 juni av ungdomar.

Enligt uppgifter till tidningen ska även en sko ha hittats i samband med fyndet.

Polisen spärrade av platsen som undersöktes av tekniker och hundpatruller. Sökningarna har sedan fortsatt under veckan.

– Och vi håller fortfarande på att söka. Vi använder hundsök som är det absolut bästa arbetsredskapet för att hitta fler kvarlevor, säger Stefan Sundling, chef för Jönköpingspolisens grova brottsgrupp.

På tisdagseftermiddagen meddelade polisen att man hittat nya fynd som eventuellt kan kopplas till kvarlevan som hittades förra veckan.

– Det man hittat i dag är förmodligen en större del av en kropp. Det har nu skickats vidare till Rättsmedicinalverken i Linköping för vidare analys, berättar Hanna Andersson, presstalesman hos polisen.

Det nya fyndet gjordes i anslutning till den plats där första kvarlevan hittades.

– Det var en liten bit ifrån men i samma område, säger Andersson.

När Smålands-Tidningen pratade med Stefan Sundling tidigare under morgonen så berättade han att brottsrubriceringen mord står kvar men det handlar mer om en rutinsak från polisen snarare än att man misstänker mord.

– Det är ju dels för att vi ska kunna genomföra tvångsåtgärder i form av avspärrningar, det är en juridisk del i den här delen. Det finns ingenting som tyder på att det ska vara ett mord men vi behöver ha brottsrubriceringen ur arbetsperspektiv. Det är inget som styrker att vi har med ett mord att göra men vi kan inte heller inte utesluta det här.

– Vi har skickat det som vi fann till Rättsmedicinalverket, dels för att fastslå att det är från en människa och sen då eventuellt möjlighet att hitta någon form av DNA-profil.

När räknar ni med att få svar från Rättsmedicinalverket i Linköping?

– Det är som sagt mitten av juni men och jag vet inte hur lång tid det kan ta, men jag hoppas det kan gå ganska fort.

Parallellt jobbar polisen vidare med att gå igenom gamla anmälningar i förhoppningen om att hitta något som kan länkas till fyndet.

– Jag kan inte spekulera vilka som är anmälda försvunna. Men det här är ju självklart vi jobbar med regelbundet och rutinmässigt, säger Hanna Andersson.

Och du kan inte berätta om man tror det rör sig om en man eller kvinna?

– Nej, det kan jag inte.