Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialdemokraterna i regionen gör byte i partiledningen

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Socialdemokraternas regionråd Carina Ödebrink avsäger sig sina uppdrag i regionen och Rachel De Basso (S) tar över alla tre uppdragen när regionfullmäktige sammanträder i höst. Förklaringen är enkel, Carina Ödebrink kandiderar till riksdagen och Rachel De Basso är partiets regionrådskandidat i valet.

För att skapa tydlighet gentemot väljarna går Socialdemokraterna i Region Jönköpings län ut med det här inför valet.

– Vi går ut med det nu för att vi vill vara tydliga gentemot väljarna att vi gör det här bytet. Carina går till riksdagen och lämnar därmed sitt uppdrag, då är det oerhört viktigt att väljarna vet vem som tar över, säger Rachel De Basso.

De uppdrag som Carina Ödebrink lämnar är de som regionråd, andre vice ordförande i regionstyrelsen och ledamot i regionstyrelsens arbetsutskott. Rachel De Basso går in som ersättare för Carina Ödebrink på alla tre uppdragen.

– Det är utifrån hennes förmodade arbete i riksdagen som vi gör det här just nu. Hon kommer att tillträda i riksdagen i slutet av september och då kan man inte sitta på ett annat uppdrag samtidigt, säger Rachel De Basso.

Kunde man inte gjort det här lite tidigare för att ge dig några månader med de här uppdragen innan ni gav er in i en valrörelse?

– Jag sitter i både regionstyrelsen och regionfullmäktige, så jag har ju följt med hur besluten har gått till och hur förslagen har jobbats fram. Jag har koll och jag tycker tajmingen är bra, vi skapar en tydlighet gentemot väljarna, i valrörelsen är Carina riksdagskandidat och jag är regionrådskandidat, säger Rachel De Basso.

Carina Ödebrink är förstanamn på Socialdemokraternas lista till riksdagen i Jönköpings läns valkrets.

– Det är inte möjligt att vara kvar som regionråd i opposition året ut eftersom jag även kandiderar till riksdagen. Jag är glad att vi kan vara tydliga med hur vår laguppställning kommer att se ut från oktober, säger Carina Ödebrink.

I och med Rachel de Bassos tillträdande kommer hon att ta tjänstledigt från sina åtaganden på Högskolan som forskare och universitetslektor.

– Jag känner mig oerhört glad och hedrad att få det här förtroendet från partiet, samtidigt är jag väldigt ödmjuk inför uppdraget. Jag är taggad och ser nu fram emot en bra valrörelse, säger Rachel De Basso.