Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smålandsklubbarna får vänta ytterligare

Svenska Innebandyförbundet har fattat sina beslut angående SM–guld samt upp– och nedflyttning i förbundsserierna. För klubbarna på lägre nivå dröjer beskedet till nästa vecka.

Svenska innebandyförbundet beslutade under fredagen att dela ut SM–guld till de båda seriesegrarna på herr– respektive damsidan i SSL. Iksu blir svenska mästare på damsidan och Falun bland herrarna.

Det beslutades även hur det blir kring upp–och nedflyttningar i landets högsta serier.

Samtliga seriesegrare i allsvenskan och division 1 flyttas upp till säsongen 2020/21.

Alla lag på nedflyttningsplats i Svenska Superligan, allsvenskan och division 1 degraderas till säsongen 2020/21.

Inga kval kommer att spelas.

– Jag förstår att en del föreningar nu blir besvikna på att de går miste om chansen att kvala upp i seriesystemen, men situationen med Coronavirusets spridning i Sverige gör att vi inte kan genomföra de många matcher som skulle ha spelats. Det mest riktiga är då att seriesegrarna tar platsen i divisionen över. Vilka lag som flyttas upp från distriktsserierna bestämmer distriktsförbunden, genom sina eventuella kval och bestämmelser.

För klubbarna på distriktsnivå dröjer dock beslutet. Smålands Innebandyförbund väntas komma med besked i början av nästa vecka.

– Jag skickade ett mejl till Smålands Innebandyförbund och fick till svar att de kommer med besked på måndag eftermiddag, säger Mert Cimen, ordförande i Forserums IF.

Det innebär att en del klubbar på Höglandet få finna sig att leva i ovisshet ett tag till.