Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrota detaljplaneförslaget för Storegårdsområdet

Insändare/Höglandet

Kära politiker i kommunen i allmänhet och den borgerliga så kallade alliansen i synnerhet! Nu är det dags att tänka om och komma åter till verkligheten, och inte minst släppa på prestigen och maktfullkomligheten.

Staffan Wadström och Göran Nilsson har i sina respektive debattartiklar/insändare påtalat det ”tokiga” i det föreslagna förslaget till ny detaljplan för Storegårdsområdet – del av Storegården 1:1, Eksjö stad.

Liknande synpunkter och invändningar hade även före detta chefsduon vid fritidsförvaltningen Roger Gustafson och Christer Tilly i sin inlaga i tidningen i höstas. De borde väl ha viss erfarenhet av Storegårdsområdet och dess olika verksamheters utveckling inom det tätortsnära fritids- och rekreationsområdet under många års tjänst inom kommunen.

Att nu med den föreslagna ändringen av detaljplanen mer eller mindre ”slå in en kil” och spräcka det sammanhållna området, som ju mycket riktigt Göran Nilsson påpekar, sträcker sig ända från Vattenledningsparken/Olsbergs Arena/Storegårdshallen och via Eksjö camping och via Koporten ända bort till Skidstugeområdet. Det är ju att sabotera inte bara för alla berörda föreningar som utnyttjar områdets alla aktivitetsmöjligheter såväl inom som utom organiserat föreningsliv. Det förstör ju möjligheten för Eksjö camping att utvidga sin mycket populära anläggning.

Hör många positiva ord om den vackra och trivsamma miljön så nära stadskärnan, när man är ute i landet och besöker andra campingplatser och berättar om sin hemvist. Då känner man sig stolt som campingvän och Eksjöbo.

Hur kul är det att som campare bo granne med ett eller flera höghus. Är ju enligt planförslaget tänkt huskroppar med fyra till sju våningar! Var hamnar de i förhållande till kraftledningen? För ni tror väl inte att det bara är att gräva ner en högspänningsledning hur som helst och framför allt inte utan kostnad.

Kära kommunledning och företrädare för den styrande borgerliga alliansen! Varför är ni så tysta i den här frågan, och ni ”vanliga” fullmäktigeledamöter från alliansen. Har ni redan fått ta emot ett antal rapp från partipiskan, så ni sitter hemma på kammaren och slickar såren?

Vem efterfrågar dessa bostäder på just denna plats är en intressant fråga. Liksom den av Göran Nilsson i hans insändare på slutet ställda frågan: Det är väl inte någon som fått förhandsbesked om byggnadslov? Vi förväntar oss ett svar på denna mycket intressanta fråga!

Lasse Brandt, Eksjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel