När Sibylla Gustafsson från Stockaryd behövde lämna ifrån sig innan startskottet gick för årets Midnattssolsrally, gjorde hon det med vemod.

Jag fick ta emot priset förra året, och det var med lite sorg som jag lämnade ifrån mig det till tävlingskommittén, säger Sibylla som tävlar i regularityklassen.

Men hon hade inte behövt oroa sig. Pokalen fick minsann följa med hem igen på lördagen.

Ewy Rosqvists pokal delas ut till Midnattssolsrallyts bästa kvinnliga förare. Men vägen dit var lång, närmare bestämt omkring 90 mil lång, och tävlingen pågick under fyra dagar.

Bilen krånglade lite under första sträckan på fredagen. Det var ett tändstift som strulade, så bilen gick på två cylindrar istället för tre. Det var lite frustrerande att inte kunna köra i mer än 30 kilometer i timmen när vi behövde ligga i 50, men det fick gå ändå.

Inför den andra delsträckan kunde Sibylla och kartläsare Rolf Ax dock snabbt byta tändstift, och resten av rallyt gick utan problem.

Jag har alltid med mig en del reservdelar i kofferten, ifall nåt sånt här ska hända ute på banan. Det är både tändstift och förgasare. Jag är som en scout, alltid redo, säger Sibylla och skrattar.

Som deltagare i regularityklassen är det inte snabbhet som gäller, utan precision. Snitthastigheten måste ligga på 50 kilometer i timmen, och bilarna klockas flera gånger under loppet. Kör man för snabbt eller långsamt blir det poängavdrag.

Det var ett par riktigt roliga sträckor i år. Det var mycket folk som tittade, och några gjorde till och med vågen när vi kom körande. Folk gillar att vi inte har rallyoveraller, utan tidsenliga kläder som matchar bilen, och de kommer gärna fram och pratar mellan sträckorna. Det är jätteroligt, säger Sibylla.

Nu satsar Sibylla Gustafsson och Roy Ax, som har fått blodad tand efter två tävlingar som kartläsare, på att ställa upp i nästa års Midnattssolsrally också.