Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex personer drabbade i frontalkrock vid kyrka

Sex personer drabbades när två bilar frontalkrockade nära Rogberga kyrka utanför Tenhult på lördagsförmiddagen. En kvinna i 55-årsåldern fördes till sjukhus med nack- och bröstsmärtor.

Vid 10.45 på lördagen fick SOS in larm om att flera fordon kolliderat på länsväg 931 vid Rogberga kyrka. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen.

Det visade sig att två bilar frontalkrockat i samband med att en av bilarna skulle göra en vänstersväng. Totalt drabbades sex personer och i en av bilarna satt fem personer.

– Föraren uppmärksammade inte att det kom en annan bil och då var krocken ett faktum. Alla lyckades ta sig ut ur bilarna, men en kvinna klagade på smärtor i nacken och bröstet och fick därför föras till sjukhus med ambulans, säger räddningstjänstens insatsledare Axel Röman.

Han fortsätter:

– Båda bilarna kunde köra åt sidan, men behövde bärgas från platsen. Så fort rutor och strålkastare krossas på en bil måste det bli bärgning eftersom den inte längre är trafiksäker.

Övrig trafik ska inte ha påverkats i samband med händelsen. Axel Röman berättar också att det inte var halt på platsen.

Den ena föraren, en man född 1987, anses vållande till olyckan och polisen har därför skrivit en anmälan om trafikbrott.