Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex personer åtalas för sexualbrott mot barn – brott har begåtts i länet

Tre män och tre kvinnor åtalas för sexualbrott mot tolv barn. Offren kommer från bland annat Jönköpings län, uppger Ekot.

De sex personerna åtalas misstänkta för olika sexualbrott mot barn. Bland annat misstänks en man i 40-årsåldern och två kvinnor i 35-årsåldern för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Mannen misstänks ha beställt bilder på barn från kvinnorna mot betalning, och kvinnorna ska i sin tur ha fotograferat barn i sin närhet, skriver TT. Barnen har fotograferats exempelvis när de bytt om, varit klädda i bikini eller när de sovit.

En av kvinnorna åtalas också för våldtäkt mot barn då hon misstänks ha utsatt en pojke under 15 år för handling som är jämförlig med samlag, skriver TT.

Den andra kvinnan åtalas även för kränkande fotografering. Hon misstänks för att ha tagit omkring 1 000 bilder på helt eller delvis avklädda personer på ett badhus. Fotograferingen ska ha skett vid 40 tillfällen.

Övriga misstänkta är två män i 50-årsåldern och ytterligare en kvinna i 35-årsåldern. Brottsrubriceringarna rör även grovt sexuellt övergrepp mot barn och grovt barnpornografibrott.

I dagsläget har tolv offer, bland annat från en ort i Jönköpings län, identifierats, uppger Ekot. De misstänkta är från Stockholms län, Gävleborgs län, Blekinge och Östergötland och även här finns målsägare.