Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sävsjöpartierna presenterar sina vallistor

De flesta av de politiska partierna som ställer upp i kommunalvalet i höst har nu presenterat sina vallistor. Centern och Kristdemokraterna behåller sina toppkandidater från förra valet även denna gång men i övriga partier har det skett en del omkastningar.

Kristdemokraterna och Centerpartiet har tre områdesspecifika listor. Alla Kristdemokraternas listor toppas av kommunalrådet Stefan Gustafsson medan Centerns listor toppas av tre olika kandidater, där Sten-Åke Claesson och Christer Sandström fortsätter toppa varsin lista medan Johan Brogård lämnat sin plats till Anette Gustafsson.

För Moderaterna är det ett nytt namn i toppen, Alexandra Wikström Kelemen har varit ordförande sedan en tid tillbaka och toppar nu även vallistan. Även Vänsterpartiet och Socialdemokraterna byter förstanamn. Kristina Jönsson (V), som suttit på partiets enda mandat i fullmäktige, låter Stefan Furst ta över förstaplatsen och Susanne Sjögren tar över i toppen för Socialdemokraterna.

Liberalerna och Landsbygdspartiet Oberoende hoppas på att komma in i kommunfullmäktige, deras listor toppas av Peter Grahn för Liberalerna och före detta Liberalen Mikael Sterner för Landsbygdspartiets.

Sverigedemokraterna har inte presenterat någon vallista.

Sävsjöpartiernas vallistor