Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sävsjö gör sommarjobbsatsning

Sävsjö kommun gör en offensiv satsning på sina sommarjobb inför 2019. Under titeln "bästa jobbet" är målet att hitta runt 300 sommarvikarier till socialförvaltningen. Och samtliga kommer att få möjlighet till heltid.

En tidigare rekryteringsprocess och snabbt färdigställda anställningsavtal ska göra att Sävsjö kommun får de bästa semestervikarierna i sommar. Målet är alltså att hitta omkring 300 vikarier och ambitionen är att så många som möjligt ska ha en heltidstjänst.

– Alla tjänar på att vi gör detta tidigare. De anställda kan planera sin sommar bättre, cheferna kan få bättre översikt och göra scheman tidigare. Och framförallt så är det tryggare för de anställda som kan känna sig trygga i att det som är sagt gäller så att de inte söker andra jobb, säger Erika Ask, vård och omsorgschef.

Sävsjö kommun gör just nu en offensiv för att minska deltidsarbetet i kommunen. I synnerhet socialförvaltningen har en anmärkningsvärd låg andel heltidsarbetande, där bara 29 procent av de anställda har en heltidstjänst.

Satsningen har gjort att man just nu har ett antal projekt där man försöker öka andelen med heltidstjänst. Och detta har färgat av sig i hur man till nästa år söker sin sommarpersonal.

– Det är nytt för i år och innebär att vi anpassar oss efter dem istället för tvärtom. Vi vill använda de som vill jobba heltid på ett smartare sätt och det innebär att vi får bli smartare i vår planering, säger Erika Ask.

Redan nu har man dragit igång rekryteringsprocessen. Efter nyår kommer man sedan att löpande kalla till intervjuer och börja anställa folk till sommaren. Det man hoppas på är att hitta personal som redan under våren är villiga att gå in och göra timmar eftersom man till en början behöver gå vid sidan om ordinarie personal och lära sig jobbet.

– Det blir väldigt besvärligt om alla ska göra det i maj-juni. Därför är det bra om man kan börja lite redan innan, säger Erika Ask.

De flesta tjänsterna faller inom kategorin vård- och omsorg. Det rör bland annat om personal till äldreomsorgen, hemtjänsten, LSS-enheten, gruppboenden, personliga assistenter och så vidare.

– Eftersom det är vikariat måste man inte vara utbildad undersköterska utan alla är välkomna att söka. Men det är förstås positivt om man är det. Och det finns jobb i alla delar av kommunen, säger Therese Rostedt, utvecklingsledare.

– De som kan jobba hela perioden på åtta till tio veckor har företräde men det är inget krav vi har. Och även att de som vill göra heltid kan tänka sig att dela tiden på flera arbetsplatser. Men vi försöker tillmötesgå alla så gott som möjligt, säger Erika Ask.

Redan i mellandagarna kan nyfikna komma till en snabbrekrytering på kommunhuset, där man får träffa chefer och bemanningsenheten för att ställa frågor och presentera sig. 27 december och 3 januari hålls dessa på kommunhuset.

– Vi har tänkt på mycket nytt i år och jobbat för att visa verksamheten. Bland annat har vi skickat ut kort till de som varit sommarvikarier tidigare, börjat sprida fler bilder i sociala medier och sedan kommer vi att ha tv-reklam i butikerna också, säger Therese Rostedt.