2011 stod Sapa Arena färdig och hade då namn efter huvudsponsorn Sapa Profiler AB. Ett tioårigt kontrakt tecknades mellan sponsorn och Vetlanda Arena AB som står som ägare till Sapa Arena. Mycket har hänt sedan dess och det mest avgörande är att Sapa har bytt namn till Hydro. Redan då aviserades att namnet på den stora anläggningen, som bland annat inrymmer bandyhall och ishockeyhall, i Tjustkulle i sinom tid skulle byta namn. Nu har Hydro bestämt datum för namnändringen.

– Sapa är Hydro sedan i höstas och ett naturligt steg blir då att byta namn från Sapa Arena till Hydro Arena. Namnbytet kommer ske under festliga former då Hydro tillsammans med arenabolaget kommer bjuda på en festlig ceremoni den 8 september, säger Håkan Lindor, marknadschef på Hydro.

Berätta om Hydro

Företrädare för Hydro och Vetlanda Arena AB hoppas att det kommer komma mycket besökare när det är dags för ceremonin.

– Det är nog inte alla som har nåtts av informationen att Sapa numera är Hydro. Därför kommer vi att berätta om vår verksamhet och beskriva Hydro som bolag, säger Lindor och fortsätter:

– Vi kommer också att bjuda på förtäring och föreningarna som finns här i arena får visa upp sin verksamhet.

Föreningarna i fråga som kommer medverka under den festliga ceremonin är Vetlanda bandyklubb, Skirö AIK och Boro/VHC. Även Vetlanda Friskvårdscenter och Sussie Olssons kök kommer att medverka.

– Det är säkert fler föreningarna som kommer dyka upp och det välkomnar vi, säger Håkan Lindor.

Diskuterar avtal

Håkan Lindor klargör att det hos Hydro finns ambitioner och en avsikt att förlänga avtalet som upprättades mellan Sapa och Vetlanda Arena AB.

– Vi har inlett diskussioner, säger Lindor.

2011 stod Sapa Arena färdig, vilket manifesterades med skylten på väggen. Här Håkan Edvardsson tillsammans med den före detta styrelseordföranden för Sapa Arena AB, Stewe Jonsson.

Foto Karin Björserud

Detta välkomnar givetvis Håkan Edvardsson som är vd för Vetlanda Arena AB.

– Det viktigaste är att vi kommit igång med diskussionen om en förlängning av avtalet. I övrigt har vi full förståelse för namnbytet men jag tror att det kommer ta tid att vänja sig vid det nya namnet Hydro Arena, säger Edvardsson.

Inför ispremiären i både bandyhallen och hockeyhallen kommer namnet Sapa Arena att försvinna från fasadväggen på anläggningen och ersättas med Hydro Arena.

– Hydrokoncernen är nu mitt uppe i sitt arbete med att lansera sin nya visuella identitet. Den 26 september kommer exempelvis Hydros nya logotype att lanseras. Lagom till bandysäsongen kommer alla reklamskyltar med Sapas namn inne i arenan att bytas ut. Även hemsidan för arenan kommer att byta namn, säger Lindor.