Fondens syfte är att stötta unga målvakter i Sverige, förklarar Peter Ekelund.

– Från fonden ges varje år ett materialbidrag om 15 000 kronor till bäste målvakt i TV-pucken – samt att vi i HV71:s regi vid några tillfällen varje säsong arrangerar mindre läger med samtliga ungdomsmålvakter, och deras tränare, i HV71 och HC Dalen, berättar Ekelund.

Lägerträffarna leds av A-lagets William Rahm som slipar detaljer på isen med barnen, men också för diskussioner om hur man uppträder schyst mot varandra i det egna laget som mot motståndare.

– Allt är i Stefans anda. Han var ju känd för att vara väldigt omtänksam mot människor, säger Peter.

– Dessutom är det roligt att vi samlas från HV71 och HC Dalen, att vi lär känna varandra vilket stärker oss tillsammans i bygden, tillägger general managern.

Även under höstlovet genomförs en höstcamp i Jönköping som är avgiftsfri för just målvakter.

– Vi har haft ungdomar med från, förutom Småland, Göteborgstrakten, Östergötland och Skåne.

Det var den 7 september 2011 som Stefan Liv gick bort i en flygolycka i Ryssland. Därefter instiftades fonden till hans minne. Genom åren har kontot vuxit och vuxit.

– Jag tror att vi har omkring 300 000 till 400 000 i fonden. Den fylls på med bidrag och genom överskottet från projektet Ett liv, som Linda Brevitz driver, samt som till exempel i vintras när en bok om Stefan såldes. En del av överskottet sattes in i fonden, säger Peter Ekelund.

– För tillfället kan man inte söka bidrag ur fonden till någonting man vill göra med till exempel sitt lag, men det är någonting vi diskuterar. Syftet med pengarna är som sagt inte att de ska samlas på hög, avslutar HV71:s Peter Ekelund.

Projektet Ett liv säljer ett armband till minne av Liv, och startades 2014 av supporterprofilen Linda Brevitz:

– Hittills har projektet genererat 185 000 till fonden, vilket är jätteroligt! säger Brevitz som tillsammans med bland andra Peter Ekelund vill utveckla fondens syfte.

– Vi diskuterar det i föreningen, om vi till exempel ska införa fler stipendium. Men arbetet får inte gå för fort fram, det måste ske med noggrannhet eftersom vi måste värna om pengarna som finns. Däremot ska de ju inte läggas på hög, utvecklar Linda Brevitz.

Noterbart är att förste målvakt att prisas med ett fondbidrag, var Felix Sandström som 2012 spelade TV-pucken med Gästrikland. Nu är han SHL-spelare med Brynäs.