Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så säger polisen om våldtäktsutredningen

Polisen är inne i ett intensivt skede när det gäller utredningen om den misstänkta våldtäkten på en gymnasieskola på Höglandet. Flera förhör har hållits i ärendet där en elev misstänks ha våldtagit en lärare. Dessutom har en teknisk undersökning genomförts.

– Vi har skickat vissa spår på analys, kommenterar Stefan Sundling, chef för polisens avdelning för grova brott i länet.

Under förra veckan hölls flera förhör med såväl den misstänkte 19-åringen, som med läraren som polisanmält att hon blivit våldtagen av eleven.

– Det är förhörsdelen vi ligger i nu, säger Stefan Sundling och tillägger att även vittnen har förhörts.

Nu inväntas analysresultatet av den tekniska undersökningen, enligt Stefan Sundling.

– Vi har skickat vissa spår på analys, kommenterar Sundling.

– Vi har en hel del kvar att göra i det här ärendet, fortsätter han.

Vidtar utredningsåtgärder

Den misstänkte 19-åringen är sedan förra veckan häktad på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för våldtäkt. Förundersökningsledare Jessica Andersson, vid åklagarmyndigheten, har till slutet av nästa vecka på sig att ta ställning till om mannen ska släppas på fri fot, om hon ska begära att den misstänkte mannen omhäktas, att misstankarna ska avskrivas eller åtal väckas.

Andersson är förtegen kring utredningen om våldtäkten.

– Vi har genomfört och genomför förhör och gör de utredningsåtgärder som vi tycker är nödvändiga, säger hon.

Åklagaren vill inte kommentera huruvida vittnena har sett något av den anmälda våldtäkten på gymnasieskolan på Höglandet, eller ej.

– Med hänvisning till förundersökningssekretess vill jag inte uttala mig om det, säger hon.